Onze visie

Wij zoeken samen met jou naar een weg die bij jou past

oase-grond

Grond

Ieder mens (be)bestaat op de grond. Door wegkijken kunnen we niet vluchten voor ondergrondse onrust. Alleen grondige aandacht brengt ons tot blijvende rust.

 

oase-overgave

Overgave

Het leven leert ons de kunst van overgave. Ware vreugde ontstaat wanneer we het nastreven van geluk durven los te laten. Geluk onthult zichzelf waar het streven ernaar wordt vrijgelaten.

oase-liefde

Liefde

Er is geen leven mogelijk zonder liefde. Het is noodzakelijk om aandacht aan elkaar te besteden, en zo ook aan onszelf. De liefde die we geven, is de liefde die we ontvangen.

Het onstaan van

Therapeutisch Centrum de Oase

Therapeutisch Centrum de Oase is ontstaan uit een samenwerking tussen Sonia Nafie en Ernst Kat. Sinds 2013 bieden zij zowel behandeling als begeleiding aan een multiculturele en islamitische doelgroep met een visie geïnspireerd door een verbinding tussen dieptepsychologie en spiritualiteit. Om vanuit de eigen achtergrond zo goed mogelijk aan te sluiten op de belevingswereld van de cliënt heeft Sonia zich gaandeweg toegelegd op de begeleiding en behandeling van meiden en vrouwen.

Ernst heeft zijn focus gelegd op de doelgroep van jongens en mannen. Na jarenlange ervaring in hun individuele praktijken te hebben opgedaan, besloten ze hun krachten te bundelen en hun aanbod te verbreden. Dit leidde tot de oprichting van Therapeutisch Centrum de Oase. Het diverse en enthousiaste team van Therapeutisch Centrum de Oase biedt nu hulp aan zowel jong als oud, en richt zich op uiteenlopende problematieken om een breed scala aan cliënten te ondersteunen.

Leven

Leven is kracht en eenvoud, een natuurlijke stroom die van binnenuit komt. In onze hedendaagse wereld zijn mensen echter vaak afgeleid van zichzelf, waardoor velen uiteindelijk vastlopen. Social media, internet, carrière, werk, relaties, familie, kinderen, ouders – we worden constant in beslag genomen. De inrichting van de moderne maatschappij en technologie heeft gemaakt dat momenten van ontsnapping zeldzaam zijn geworden, waardoor we de verbinding met de bron van het leven verliezen. De wereld voelt als een woestijn.

In de oase zien wij een symbool van rust en leven binnen deze woestijn. Therapeutisch Centrum de Oase biedt een kans om even te pauzeren en weer tot rust te komen, om zo de verbinding met deze levensbron te herstellen. Bij deze bron vinden we onszelf en elkaar terug. De bron van leven is van wezensbelang; verliezen we de verbinding, dan raken we uit de stroom. Dit kan leiden tot depressie, angst, of schuldgevoelens. Vastzittend in een hoek van het leven, lijken onze pogingen om te ontsnappen vaak de situatie te verergeren.

Om uit deze hoek te komen, moeten we de weg terug naar de bron vinden en het leven weer laten stromen. Dit gebeurt buiten ons om, maar vereist dat we ons overgeven en openstellen. Ons openstellen voor de bron doen we samen. Dit betekent open staan voor anderen en voor onszelf. Vanuit deze bron zijn we één gemeenschap. In angst, depressie en schuldgevoelens voelen we ons geïsoleerd, afgesneden van de bron. In liefde en gemeenschap vinden we vertrouwen en kracht. Zo vinden we de stroom van het leven terug en kunnen we groeien.

oase-natuur-boom

Onze visie

Bij Therapeutisch Centrum de Oase beschouwen we vastlopen in het leven niet slechts als een obstakel, maar als een gelegenheid voor groei. Wij richten ons op herstel, bewustwording en persoonlijke ontwikkeling, en volgen daarbij een holistische benadering. Deze benadering erkent dat wij als mensen niet alleen een relatie hebben met onze zichtbare omgeving, maar ook onderdeel zijn van een uitgebreider, ongrijpbaar geheel waar alles met elkaar verbonden is.

In onze visie is de mens geen opzichzelfstaand individu, maar een wezen dat deel uitmaakt van dit grotere geheel. Wat we ervaren en hoe we reageren, weerspiegelt en beïnvloedt onze omgeving. Daarom bieden we in het traject naar herstel, bewustwording en groei ruimte om het menselijk bestaan en jouw rol daarin vanuit een breder perspectief te bekijken.

oase-natuur-pad

Wij geloven dat iedereen de sleutel tot eigen genezing in zich draagt. Onze benadering is erop gericht je te helpen die sleutel weer te vinden. Dit is mogelijk als we gaan (leren) luisteren naar de delen van onszelf waar we niet eerder naar hebben geluisterd of waarnaar we zijn gestopt te luisteren. In onze behandelingen is er daarom bijzondere aandacht voor (de rol) van het onderbewustzijn en het bewust(er) worden om onze gevoelens en klachten beter te leren kennen.

Wij zijn gespecialiseerd in psychologische behandelingen, psychosociale hulp en coaching voor kinderen, jongeren en volwassenen, met een speciale affiniteit voor cliënten met diverse culturele en islamitische achtergronden. Echter, bij Therapeutisch Centrum de Oase is iedereen welkom. We begrijpen dat iedereen zijn eigen pad bewandelt. Bij ons hoef je geen zorgen te maken over veroordeling of diagnoses met betrekking tot wat er mogelijk ‘mis’ zou kunnen zijn met jou of wat je ‘verkeerd’ doet. In plaats daarvan bieden we een veilige omgeving waar niets als raar wordt beschouwd en een open benadering waarin we samen kunnen ontdekken wat het beste voor jou werkt.

Wij zijn van mening dat het traditionele denkkader van de reguliere ggz en de bijbehorende visie op de mens beperkingen met zich meebrengt. We onderscheiden ons daarom van de reguliere ggz door niet te werken met standaard behandelprotocollen en diagnoses. In plaats daarvan focussen we op jouw persoonlijke verhaal en vinden we samen een weg die bij jou past. Samen gaan we op zoek naar de kern van jouw problemen om zo te komen tot een blijvende oplossing.

Als onderdeel van de complementaire hulpverlening zijn wij niet verplicht jouw gegevens te delen met zorgverzekeraars of andere derden, en geven wij geen verplichte diagnoses af.

Onze missie

Wij ervaren dat mensen met een niet-westerse achtergrond vaak drempels ervaren bij het zoeken naar hulpverlening, ondanks een sterke behoefte aan behandeling of begeleiding die aansluit bij hun belevingswereld en achtergrond. Binnen de reguliere hulpverlening ontbreekt het vaak aan deze aansluiting, waarbij er meestal gewerkt wordt vanuit een klinische, vermeend objectieve benadering die beperkt rekening houdt met geloofsbeleving. Dit kan leiden tot vermijding of uitstel van hulpverlening.

Onze missie is het bieden van een plek waar mensen van diverse culturele achtergronden aan zichzelf kunnen werken met begeleiding die aansluit bij hun eigen belevingswereld en achtergrond, waardoor ze vanuit kwetsbaarheid hun eigen kracht kunnen hervinden.

Het leven is een les in overgave

Het team

Wij bieden hulp vanuit een team met dezelfde visie en passie

Wij bieden hulp aan meiden en vrouwen, jongens en mannen, stellen met relatieproblemen en aan gezinnen. Wij werken hierbij vanuit een team bestaande uit psychologen, coaches en psychosociaal therapeuten met allemaal dezelfde missie: het bieden van een veilige en vertrouwde omgeving voor mensen die op zoek zijn naar verbinding en een plek waar ze zichzelf kunnen zijn, te midden van de uitdagingen van het leven.

Maak kennis met het hele team

Neem contact met ons op voor meer informatie of om je aan te melden